HAPËSIRA ZERO SPACE në Scan Tv

Aspirata dhe objektiva. Elton Koritari, kuratori i projektit Zero Space në një intervistë ekskluzive për emisionin e kulturës “Parfume” të televizionit Scan Tv.

HAPËSIRA ZERO SPACE në Club Fm Albania

Tirana Zero Space është prezantimi i Shqiperisë në  Biennalen e Arkitekturës në Venecia. Te ftuar ne studion e Club Fm Albania: Florjan Pollo nga Varka Arkitekturë, Anisa Hysko, koordinatore dhe Enri Leka nga Fablab Tirana.

HAPËSIRA ZERO SPACE në News24

Hapësira ku projektojnë jetën qytetarët.  Dorian Tytymçe nga Varka Arkitekturë dhe Elton Koritari nga EJAlbum të ftuar në emisionin e lajmeve të News24.

HAPËSIRA ZERO SPACE në Vizion Plus

Espozita e 16tëNdërkombëtare e Arkitekturës, La Biennale di Venezia dhe vizioni i pavijonit shqiptar. Në emisionin 7pa5 të ftuar dy prej autorëve të projektit, Fiona Mali dhe Jurtin hajro nga commonsense.studio.

HAPËSIRA ZERO SPACE në Top Channel

Një mëngjes në katin zero. Florian Pollo nga Varka Arkitekturë dhe Enri Leka nga Fablab Tirana të ftuar në Wake Up, Top Channel. Ndiqeni këtu intervistën duke spostuar kursorin në minutën e nëntë:

HAPËSIRA ZERO SPACE – Artikuj të shkruar nga konferenca e parë e shtypit

Në prezantimin e tij të parë para publikut në një konferencë shtypi në prezencë të znj. Mirela Kumbaro, Ministër i Kulturës, Republika e Shqipërise, z. Erion Veliaj, Kryetar i Bashkisë i qytetit të Tiranës, u prezantua para gazetarëve i gjithë projekti për Pavijonin Shqiptar 2018. Këtu më poshte keni mbulimin mediatik te asaj dite.   ATA: https://ata.gov.al/2018/03/24/hapesira-zero-perfaqeson-shqiperine-ne-bienalen-e-venecias/ Panorama: http://www.panorama.com.al/hapesira-zero-projekti-qe-do-te-perfaqesoje-shqiperine-ne-bienalen-e-venecias/ Albania News: https://www.albanianews.it/cultura/biennale-di-venezia-il-progetto-zero-space-rappresentera-lalbania The Way Magazine: https://www.thewaymagazine.it/society/biennale-di-venezia-anteprima-albania/ Gazeta Mapo: http://www.mapo.al/etiketa/hapesira-zero/ Ora News: http://www.oranews.tv/article/hapesira-zero-projekti-qe-do-te-perfaqesoje-shqiperine-ne-bienalen-e-venecias TRT: http://www.trt.net.tr/shqip/kultura-dhe-arti/2018/03/25/hapesira-zero-drejt-prezantimit-te-shqiperise-ne-bienalen-e-venecias-936896

Venice Biennale 2018: Albania Announces Shortlisted Projects

In the framework of the 16th Venice Architecture Biennale to be held in Venice, Italy, The Albanian Ministry of Culture announces the winners of the first phase competing for the Albanian Pavilion: 1. Commonsense.Studio/PRGBR Architektur FABLAB Tirana – title: “Zero space” 2. TIA – title “Across the threshold” 3. Studio Vrabič van Berkel – title: “From Albania …

Zero Space